Sergam. Kosėjam. Sloguojam.

Vėl seniai čia berašiau. Nors vargu, ar kas manęs, tokios neaktyvios, čia laukia.
Priežastys labai paprastos. Mat man reikia turėti abu šiuos teiginius, norint pildyti blog'ą: •Laiko •Noro
O dažniausiai neturiu nei vieno, nei kito..
Bet kadangi sergu, nusprendžiau pasireikšti. Turiu laiko, noro gal nelabai, bet reikia papildyti :)
Neretai būna sugalvoju apie kokią temą rašysiu, jau viską įsivaizduoju... Bet taip ir neparašau.
O dabar parašysiu. Ir rašau. Taigi..

Ne, paveiksliukas neatitinka dabartinės temos :D Bet jis man patinka.
O tema yra apie sirgimą. Apie tai, kaip nuo jo gydausi aš. Turiu galvoje kosulį, slogą, galvos skausmą..

Išprakaituoju. Pradžioje išprakaituoju. Šildausi kojas, geriu arbatas ir panašiai. Jokiu būdu nenusivelku megztinio pajutusi karštį. Tiesiog išprakaituoju.

Šildausi kojas. Sunegalavus šildausi kojas šiltame vandenyje. Įberiu dar druskos.. Palaikau kelias minutes ir paskui šiltai apgaubiu vilnonėmis kojinėmis. Tai prisideda prie gydymo, pasveikstu lengviau.

Gerklę skalauju druska. Na, manau visi žino šį būdą.. Reikia užsikaisti puodelį vandens, paskui į jį įsiberti druskos ir po gurkšnį vis palenkus gerklę gargaliuoti.

Kvėpuoju garais. Nuo slogos kvėpuoju garais. Kitaip tai vadinama inhaliacija. Plačiau apie tai čia: http://www.alfa.lt/straipsnis/10244032

Geriu įvairias arbatas. Ramunėlių, mėtų, maišytų, uogų, kokių tik noriu.. Sergančiam organizmui reikia skysčių. O paprastas vanduo dažnai yra per šaltas gerti, ypač kai skauda gerklę. Todėl reikia gerti kuo daugiau arbatų.

Vartoju vaistus. Nuo gerklės skausmo vartoju lyg ir natūralų purškalą "Faringo spray". Aišku geriu ir tabletes, bet kiekvienas turi savųjų, išbandytų, todėl nerašysiu pavadinimų. Nuo slogos padeda "Euphorbium".

Valgau citriną. Šią procedūrą turbūt mėgstu mažiausiai, nes citrina dažniausiai būna itin rūgšti :D Nors ir su cukrumi, vis tiek.

Valgau česnaką. Su sumuštiniais. Kaip mama sako, jis "išmuša visus virusus" :D

Guliu lovoje ir ilsiuosi. Ne mažiau svarbus dalykas yra poilsis. Nesimokau ir protiškai nedirbu, kadangi stipriai sergant tai bemaž neįmanoma, be to, kankinant save galima visai prarasti atmintį ir įgyti baisų ligų. Dabar jau nebepamenu kas gali nutikti, bet žinau, kad kažkas negero, nes kažkur skaičiau seniau (juokingai skamba :D).

Nepersivalgau. Turbūt pastebėjot, kad susirgus krinta apetitas? Taip yra todėl, kad organizmas turi kovoti su virusu ir energiją naudoti sveikimui, o ne valgio virškinimui. Todėl aš valgau greitai virškinamą valgį(pvz.:daržoves), nepersivalgau ir nevalgau nenorėdama. Tai taip pat svarbu kaip gerti daug skysčių ar ilsėtis.

Geriu vitaminus. Na, turbūt tiesiog daugiau vitamino C. Nebent kažko daugiau duoda mama. O tas pats vitaminas C gaunamas su citrina, taigi, gal ne taip ir svarbu..


Tai va. Turbūt parašiau pagrindinius dalykus žengiant sveikimo link. Klausimas: kaip gydotės jūs? Jei turit dar kokių sveikimo receptų, rašykit komentaruose!!

Aušrinė.

P.S. Taip, aš darau blogą dalyką. Sirgdama sėdžiu prie kompiuterio.
P.P.S. Pamiršau parašyti, kad stengiuosi neplauti galvos.. Bet ne visada pavyksta, nes nemalonu gyventi su riebaluotais plaukais.

Komentarai

  1. Manau, kad turėtum truputį savo blog'ą paplatinti kituose blog'uose. Taip turėsi daugiau skaitytojų ir daugiau noro čia rašyti :).

    O aš gydausi praktiškai visiškai taip pat. Net nustebau. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hmm.. Gal tikrai vertėtų kiek paplatinti :)

    Smagu :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą