Langas, pro kurį žiūrint visada pasidaro gera

Tai, ką perskaitysit, rašyta naktį... Gilią gilią, bekraštę naktį. Pati stebiuosi, kiek keistenybių sugebėjau sutalpinti, bet tai buvo dalis to, ką galiu rašyti, kai protas jau miega. Tai neaiškios mintys, kurios kyla net nesusimąstant, kad jos iš vis kilo.

---

Tvirtai įsikniaubiu į Tavo žalsvus marškinius, širdį užlieja palaima - aš Tave JAUČIU. Kaip savo dvynį, kaip kažkada seniai seniai, kai mūsų, o gal apskritai nieko, dar nebuvo, atskilusią dalelę, jaučiu tavo gyvybę taip pat, kaip save. Tu mano rankose, mano ausyse, mano nosyje, mano galvoje, mano širdyje, Tu manyje. Aš esu Tu, Tu esi Aš.

No escaping from the mess we're in
So much pleasure that it must be sin
I must live with this reality
I am yours eternally

Man nebaisu. Ne neramu. Man gera. Net jei kartais ir sunku. Tu tuk, tu tuk, tu tuk... Tavo širdis plaka it kolibrio sparnai plasnoja, bet aš vis tiek pagaunu kiekvieną, net patį greičiausią ir tyliausią, dūžį. Bet tai ne Tu. Ne, ne, ne. Tai laikrodis. Kaip sapne, kyla sumaištis... Jau guliu, galva padėta ant kažko labai maloniai minkšto, žvelgiu į savo naują per daug neįmanomai garsiai tiksintį rankinį laikrodį ir skaičiuoju dūžius. Tai visgi tai laikrodis? Ne... Tarp ausį rėžiančių juodos rodyklės judesį išduodančių garsų girdžiu ir kitus, svaiginančiai švelnius - tai Tu. Ne, ir vėl sumaišiau... Kažkas draugiškai krimstelėjo mano pirštą ir kelis kartus sumurksėjo. Ech... Tai kurgi Tu?

A love like ours
Could never die
As long as I
Have you near me

Girdžiu, kaip Tu dainuoji. Sau, man, pasauliui. Natos skrenda į viršų, skrodžia dangų ir grįžta pas mane, pasisėmusios angelų džiūgesio. Širdy vėl gera. Nežinau kodėl, bet nusprendžiu atsikelti - galvai nebeminkšta. Apsidairau, o Tavęs nėra. Natos tebeskamba kambaryje ir visame pasaulyje, o gal tik mano galvoje; neramu. Atsistoju ir darau niekus - koks beprotis sugalvotų šoktelėti ant palangės, pilnos Tau svarbių mažų trapių dalykėlių, ir vaikščioti ant jos su tomis namo sienos storumo kojinėmis? Žaidžiu su likimu, ne kitaip. Bet gerai, kad palangė plati ir ilga - tokia, kokios visada norėjau.

If I told you things I did before, told you how I used to be
Would you go along with someone like me?
If you knew my story word for word, had all of my history
Would you go along with someone like me?

Ir Tu ateini. Aš Tavęs nematau, žiūriu pro langą. Šypt. Žiūrint pro šį langą visad pasidaro fantastiškai gera. Šešėlis ant raudonų plytų sienos, šviesos blyksnis kiek toliau nuo jo... Mm, savotiška pornografija. Tu irgi žiūri. Tu irgi šypsaisi. Ir taip mes suprantam vienas kitą. Aš girdžiu Tavo alsavimą, aš jaučiu Tavo šilumą. Tu turėjai karščio, tik nei vienas taip ir nesupratom, dėl ko. Aš irgi turėjau karščio. Turbūt visada turiu. Bet dabar - ypač. Turbūt visada ir turėsiu. Kitaip nesakytum, kad aš esu karšta.

Don't ya love her madly 
Don't ya need her badly 
Don't ya love her ways 
Tell me what you say

Net jei Tavęs fiziškai nėra šalia, aš Tave jaučiu, Tu visada būni su manimi. Būni, nes būnu ir aš su Tavimi. Mūsų mintys siekia vienos kitų, jos susipina, jos pasiekia vienos kitas, net jei mūsų kūnai negali to padaryti. Ir dabar, kai esam skirtinguose Lietuvos kampeliuose, aš Tave jaučiu šalia savęs - miegantį ar glostantį mano plaukus, besišypsantį, dainuojantį, mylintį, besijuokiantį, žvelgiantį į mano akis, apkabinantį - tokį nuostabų ir tikrą; po kūną laksto virpuliukai...

Cause you are
the only one
Cause you are
the only one

Tu visada buvai šalia.

"Net jei aš kiek ir skundžiuosi, – sako širdis, – tai tik todėl, kad esu žmogaus širdis, o žmonių širdys tokios. Jos bijosi įgyvendinti didžiausias savo svajones, nes mano, kad nėra jų vertos arba kad nesugebės jų realizuoti",- Paulo Coelho.


"- Bet aš nebebijau,- kužda man širdis, - nes aš myliu."

Miegok ramiai,
Auszrinė

Komentarai

  1. Kaip gražu, kaip gražu!
    Geriau už šalia gulintį romaną, tikriau už kitokią regėtą meilę (juk taip?), nuoširdžiau už daugelio ištartus žodžius.
    Ech, kaip gražu, kaip gražu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip ačiū, kaip ačiū!!! Rugile, visada labai paglostai mano širdelę - ačiū Tau! :))
      Mm... Kaip gera :))

      Panaikinti
  2. norisi aikčioti, kaip nuoširdu, tyra, gražu.
    nuostabu, Aušrine, tiesiog nuostabiai tu čia parašei.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ach, Akvile, ačiū Tau už tokius žodžius, tai ačiū Tau už nuoširdumą!
      Stipriai apkabinu...:)

      Panaikinti
  3. Esi puiki visame kame:) Nesenai atradau tavo blog'ą, tačiau su kiekvienu nauju įrašu jaučiu, kad tobulėju ir aš pati.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip gera tai žinoti!.. Ačiū Tau labai labai :) Jei yra taip, kaip sakai - tuomet aš beprotiškai laiminga.

      Panaikinti

Rašyti komentarą