Perdažyta virtuvė! Pagaliau!

Sveiki sveikučiai! Atėjau pradėti tesėti pažado. Gera pradžia - pusė darbo, ar ne?
Jei pamiršote, tai pažadas buvo toks: kiekvieną savaitę parašyti po naują įrašą. Bent po vieną. O aš tokia užimta, kad turbūt ne visada spėsiu brūkštelt, juolab, kad rašau ilgokai... Noriu parašyti kuo geriau, be klaidų ir kad Jums būtu malonu skaityti :)

O kodėl gi aš tokia užimta?
Pradžioje vasaros susirašiau darbų sąrašėlį. Nesinorėtų jo vėjais nuleisti :) Tuo labiau, kad viską vykdau ne dėl pačio sąrašo, o dėl savęs! Jis skirtas mano tobulėjimui ir pilnavertei vasarai - būtent tam, ko ir trokštu!
Kita vertus, kartais jaučiuosi per daug nuvargusi nuo visų važinėjimų į keliones ir panašiai. Lyg vasarą ne atostogaučiau, o dirbčiau. Jaučiu, reikia paskirti kelias savaitėles vien tik sau. Pabūti namuose, patinginiauti.. Mm.. Tas žodis - tinginiauti...:))

Tačiau rimčiau pakalbėkime apie mano "trumpąjį" sąrašėlį. Daugumą punktų jau spėjau įvykdyti(arba pamiršti :D). Kol kas darau tai, ką prisimenu ir nesuku galvos, ar per pusę vasaros pasiekiau pusę tikslų, ar ne. Tiek jau to :D...Nukrypsiu nuo temos, bet dabar pasijaučiau labai suvaržyta. Lyg būčiau suplanavusi kiekvieną dienelę, valandą ir minutę, ką kokiu metu veiksiu ir ginkdie, kad tik ko nors neužmirščiau. Pasijaučiau, bet taip gi nėra! Keista! O atrodo, kad darau tai, kas man patinka. Gerai, tikrai eisiu tinginiauti :D
Bet grįžtant prie temos, paminėsiu tai, ką nuveikiau per pastarąsias tris dienas!
Pagaliau perdažiau virtuvę! Na, pusę jos. Zyziau zyziau pusę metų, kol pagaliau išzyziau. Žiemą mama man sakė - pavasarį, pavasarį sakė - vasarą, o atėjus vasarai - vis "rytoj, rytoj".. Tik pagaliau išsakiau šį priekaištą: tą pačią dieną nusipirkom dažų ir aš kibau į darbą!:)
Pradžioje sienas tryniau su švitriniu popieriumi, po to tinkavau nutrupėjusias vietas, valiau visas dulkeles, apklijavau kampus ir tik tada dažiau! O dar dažymas. Reikėjo du kartus perdažyt, dar viena virtuvės pusė ne vientisa, tai kiekvieną tos sienos sieną atskirai dažiau... Daug nervų sugadinau, nes mamai vis kas nors nepatiko. Nors turiu pasakyti, kad galutiniu variantu ji džiaugiasi, bet vos man nudažius pirmą sieną gavau daug priekaištų..:)
Kitą sieną išdažiau mokyklinės lentos dažais. Dabar ant jos rašom su kreida :) Vien dėl šito ir norėjau perdažyt virtuvę. Neskaitant fakto, kad man prieš tai buvusi spalva labai nepatiko.
Žodžiu, labai labai faina dabar užsukti į virtuvę! Tik nežinau, kada išzysiu kitą pusę išdažyt. Kiek supratau, vieną sieną plytelėm dengsim.. Tai čia sunkokas darbas, dar visos spintelės, jas atitraukt ir panašiai. Bet kada nors vis tiek dažysiu, kai mama užsimanys, jog visa virtuvė būtų graži :)
Sienas nudažiau per dvi dienas, o va šiandien teko tvarkytis. Tai vėlgi - darbas :) Jau atrodo, kad nebegaliu kitaip. Ir svarbiausia, kad nepavargstu!
•••
Knygos, knygos, knygos... Per vasarą perskaičiau vos penkias. Aš labai lėtai skaitau.. Mėgstu patikusią frazę ar sakinį perskaityti dar kelis kartus. Bet nematau tame nieko blogo :) Svarbu, kad skaitau.
•••
Paskutiniu metu nustojau daryti tai, kas mane verčia jaustis ypatinga, t.y. kurti savus drabužius(piešiniuose), piešti, groti ir panašiai. Šie dalykai man labai brangūs. Ne tiesiogine prasme, aišku :D Kai pasigaunu įkvėpimą - kuriu ir kuriu, turiu milijonus idėjų... O tas jausmas, kai turi kur išreikšti savo sumanymus, yra nuostabus! Gerai, kad rytoj galėsiu pafotografuoti. Gal dar šachmatais pažaisti. ir paskaityti apie ekspoziciją.. Hmm. taip. Jėga!:) Jaučiu, kad greit mane aplankys įkvėpimas ir aš piešiu, kursiu, grosiu, rašysiu, tieisog skraidysiu padebesiuose!.. Aaa! Va, tokia aš ir esu. Svajinga ir skraidanti kažkur aukštai, o ne dirbanti, dirbanti, dirbanti.(:
•••
Rekomenduočiau pažiūrėti kelis filmus su Audrey Tautou. Man ši aktorė labai patinka, tai ėmiau žiūrėti filmus, kuriuose ji vaidina. Ir, tiesą sakant, jie gana neblogi!
Žymiausias turbūt yra "Amelija iš Monmarto". Tai ir buvo pirmasis filmas, kuriame šią aktorę išvydau. Pats filmas visiškai kitoks, nei dauguma - jis keistas. Tiek pastatymas, tiek istorija..
Kitas(prilygstantis aukštesniajam) filmas - "Coco prieš Chanel". Na, nuostabus filmas. Gal Audrey ne visiškai panaši į Coco ir tas vaidmuo jai ne itin tiko(mat Coco juk buvo nuostabi bjaurybė), tačiau nelabai įsivaizduoju, kas galėtų suvaidinti geriau. Taip kad, šis filmas vienas iš mano mėgstamiausiųjų.
Trečiasis būtų "Tiesiog kartu". Toks mielas, prancūziškas filmas. Dėka jo labai pamėgau prancūzus. Dar labiau. Gal filme ir nėra visiškos tiesos ir iš tiesų dauguma prancūzų yra visiškai kitokie, bet man tai nerūpi. Bent jau prancūziški filmai visad būna kažkuo kitokie, draugiški ir savotiškai nuostabūs. Taip kad peržiūrėkite ir šį, jei ir jums patinka prancūziškas kinas.
Ir paskutinis - "Man per brangu". Iš dalies primena tuos pigius, tipo "romantinius", filmus, bet jis vis tiek iš jų išsiskiria! Istorija kitokia ir gana žavinga. Įtraukianti. Tiesiog pažiūrėkit :)
•••
Dar pareklamuosiu mano ir mano BFF blog'ą :3 Kol kas surezgėme vos du įrašus(per tris mėnesius), bet mes pasistengsime! Nebijokit..:D
Tai va: http://iausiosdrauges.blogspot.com/


Ir tiesiog gražaus jums vakaro,
~Aušrinė
P.S. Kitas įrašas bus kitoks. Oi kitoks. Man tokie kaip šis nepatinka.

Komentarai

  1. Matau labai smaigiai leidi vasarą. :) Džiaugiuosi. :)
    Šeip puikus įrašas, visada malonu skaityti tavo blogą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Galima tavo kontaktus gauti kokius? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Naa.. gali parašyti į gmailą (:
      nekornelija@gmail.com

      Panaikinti
  3. Kur gyveni? Kaune, gal Ramučiuose ar kur netoli jo ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą