Sugebėk pamatyti arba "Tavo akyse"

Kai kurie mano, kad aš esu ta, kuri tiki ženklais. Bet aš jais ne tikiu - aš juos MATAU. Ženklai, likimas, mažos detalės, smulkmenos, keisti jausmai - viskas man turi prasmę ir viskas taip... susiję.
Net ir filmas, kurį šiame įraše noriu aprašyti, ir jį pamačiau šiokių tokių nesusipratimų bei atradimų dėka... Atrodo, kad tokie dalykai patys mane randa. Kartais. Kaip ir žmogus, per kurį sužinojau šį filmą. Na, bet dabar ne visai apie tai.

In Your Eyes / Tavo akyse

Tai šviežias (šių metų), romantinis, mokslinės fantastikos filmas, kuris mane visiškai patraukė ir pakerėjo nuo pat pirmų minučių. Būna filmų, kurie įdomūs tik dėl tų skaičiukų pasimatančių pajudinus pelę, bet tik jau ne šis - viso žiūrėjimo laiką išliko toks didelis susidomėjimas, kad nė į galvą neatėjo patikrinti, kada gi jis baigsis.

Pirmas dalykas, kuris man labai patiko - istorijos idėja. Skirtinguose pasaulio kampeliuose gyvena du žmonės, kurie vienas kito nepažįsta, bet yra taip stipriai susiję, kad sugeba vienas su kitu susisiekti. Nuo pat pirmo parodyto nutikimo iškilo intriga, norėjosi sužinoti, kas bus toliau ir per visą laiką neužuodžiau nė kruopelytės banalumo. Nebent aš per mažai mačiusi, bet iki šiol tikrai nieko panašaus neskaičiau/nemačiau/negirdėjau, tad man visa tai paliko didelį įspūdį.

Kitas asmeniškas dalykas, kuris sukėlė dar daugiau emocijų - The Lumineers daina "Flowers In Your Hair". Ji pradėjo groti tokiu svarbiu momentu ir taip netikėtai, kad manyje užvirė begalės jausmų... Taip nutiko dar gi ir dėl šios dainos reikšmės man, bet tai jau per daug asmeniška (vėl ženklai). Apskritai apie šio filmo grojaraštį esu nusiteikusi labai palankiai. Dainos parinktos genialiai, tinkamu metu ir tinkamos nuotaikos. O be to, jos GEROS. Tad riebus pliusas šypsosi ties pavadinimu ir dėl to.


Patiko man ir tai, kad filme vaidino nelabai žinomi aktoriai - bent jau aš regėjau juos pirmą kartą. Vėlgi - gal čia mano atsilikimas, gal kiti juos žino daug geriau, bet man jie buvo visiškai nauji ir, be to, puikiai atliko savo vaidmenis. Rebeka Porter (akt. Zoe Kazan) - keista, išsiblaškiusi, į "normalų" gyvenimą besikabinanti moteris, kuri savo mintimis yra surišta su Dilanu Kershaw (akt. Michael Stahl-David), kalėjime atsėdėjusiu ir savo praeitį besistengiančiu pamiršti vaikinu. Visą gyvenimą jiedu galėdavo jausti vienas kito ryškesnius jausmus ir matyti įsimintinus įvykius, bet nieko nesuprato iki pirmojo telepatiško pokalbio. Iki pokalbio, po kurio viskas pasikeitė ir paaiškėjo.

Jei visiškai tiesiai šviesiai, tai nė pati gerai nesuprantu, kuo jis taip mane pakerėjo (galbūt pažįstamomis viltimis?), tačiau nedvejodama įtraukiu jį į savo geriausių matytų filmų sąrašą ir toliau naiviai tikiu, jog filme nutikę dalykai tikrai vyksta ir realiame gyvenime (be to, kas gi iš tiesų realu?). Žmonės turi ryšį - mes visi susiję. Kaip paukščiai, kurie visi vienu metu išskleidžia sparnus ir būriais nuskrenda būtent į tą pusę, kurioje galės išgyventi žiemą. Yra kažkas... daugiau.

Gal ir Jūs jį matėt?
Pasidalinkit įspūdžiais!

Viltingai,
Aušrinė

Komentarai

  1. kaip tik užvakar žiūrėjau. tikėjausi įspūdingesnės, labiau per jausmus ir psichiką kertančios pabaigos, bet visgi filmo idėja tikrai šauni :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad ir Tau patiko! :) Man pačiai pabaiga visai tiko ir nieko nepritrūko - jau esu pripratusi prie neišbaigtų minčių ir man jos labai patinka - tuomet pabaigą galiu prikurti pati, galiu įsivaizduoti, kas vyko po to...:)

      Panaikinti
  2. Man irgi labai patiko, o kai ten bėgo iš beprotnamio, vaikinas nuo tų kur vijosi policininkų tai net rėkiau :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va va, man irgi tas pats!! :D Seniai jau buvau taip įsijautusi į filmą. Filmo pradžioje - didžiulis dėmesys, viduryje - šypsena veide, o gale - įtampa ir tas laukimas, kol jie susitiks. Fantastico!

      Panaikinti
  3. Ką tik pažiūrėjau :D labai patiko filmo idėja, o turbūt labiausiai juokiausi per tą vietą, kai vaikinas per pasimatymą kepė kepsnius, o merginai tuo metu buvo susitikimas ar kas ten, neprisimenu :D ir kaip tas vaikinas trankė sau žandus prieš veidrodį! :D šiaip nesu romantinių filmų gerbėja, nežinau, gal dėl to, kad dauguma matytų buvo labai lėkšti ir banalūs, bet šitas tikrai kitoks :)
    p.s. jei dar nematei, pažiūrėk filmą "Laiko tiltas". Labai labai mieeelas, manau, turėtų patikti :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jojojo, ta vieta man irgi taip patiko!! :D Juokiausi kai ta mergina pamatė jį trankantį sau per žandus :DD Apskritai nemažai vietų buvo, kur nusijuokdavau!
      Šaunu, kad patiko!!! Bent gerai parekomendavau :D
      "Laiko tiltą" mačiau, tas irgi labai labai patiko :)) Tikrai - super mielas!

      Panaikinti

Rašyti komentarą