Pyragas su smidrais (??)

Kai mane patraukia prie valgio gaminimo, namiškiai pradeda nerimastingai žvalgytis, kadangi niekada negali žinoti, ką jiems teks valgyti ir ar jie apskritai tai galės valgyti. Ir šį kartą buvo panašiai, mat mano atsakyme į klausimą, ką gaminsiu, įsipaišė žodis "smidrai". "Kas čia per?.. Ar jie smirdi? Tai čia daržovė? Nenoriu!" - štai kokios reakcijos susilaukiau. Nors nesistebiu, nes ir man ši daržovė iki šiol buvo negirdėta, nematyta ir neragauta.

Visgi po tuo keistu pavadinimu slepiasi malonus paaiškinimas - smidrai yra paprasčiausi žalieji šparagai. Ir labai skanūs, pati įsitikinau. Tad štai vienas nuostabus smidrų receptas!

Pyragas su smidrais

Reikės:
• 4 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos
• 3 v. š. pieno
• 2 kiaušinių
• 4 a. š. garstyčių
• 12-16 smidrų
•12 riekelių brie sūrio

Prieš gaminant geriausia iš karto atšildyti sluoksniuotą tešlą: išdėliokite keturis lapelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palaukite apie 10min.

Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.

Atšilus lapeliams, per centimetrą nuo krašto aštriu peiliu įpjaukite tešlą - taip padarysite rėmelį. Tik atsargiai, neperpjaukite tešlos iki galo. Pyrago vidurį galite suploti šakute.

Tuomet dėkite tešlą į orkaitę ir pakepkit apie 6min, kol tešla išsipūs, paruduos. Jei norit, galit patepti tešlos kraštelius su kiaušiniu - taip ji gražiai apskrus.

Kol tešla kepa, padarykite padažą: dubenėlyje išplakite kiaušinius, pieną bei garstyčias. Smidrus nuplaukite ir nulaužykite jų kietus galiukus.

Išėmus tešlą iš orkaitės, dar kartą peiliu įpjaukite rėmelius ir suplokite vidurį. Tuomet ant kiekvieno lakštelio uždėkit po 3-4 smidrus ir brie sūrio griežinėlius, ant viršaus užpilkite kiaušinių padažą. Galima pagardinti kmynais - bus dar skaniau!

Toliau kepkite pyragą apie 10 minučių, kol jis dar išsipūs, kraštai gražiai apskrus ir kiaušinio masė sutvirtės. Man, kaip visada, kepti teko ilgiau - ta orkaitė... :D
Labai skanu juos valgyti šaltus ir su pomidorais!

Skanaaaus! ;)
~Aušrinė

P.S. Žiauriai fainą muziką šitie kuria!!!

Komentarai

  1. Mmmmmm. Atrodo skaniai :ooo Nuotraukos tavo? :o

    www.zefyrinislietus.blogspot.lt

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kažkaip nekeista, kad pavadinimą perskičiau "pyragas su smirdais", ir tik skaitant patį įrašą suvokiau, kad netaip perskaičiau :D
    Įdomiai ir skaniai atrodo patys pyragaičiai.
    Ir labai gražios nuotraukos (nors kitokių, tiesą pasakius iš tavęs neteko matyti...)

    --
    akiniuotas-spin.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būna, būna :D Bet ir keistas gi tas pavadinimas :)
      Ačiū labai labai!!! :))

      Panaikinti
  3. Negalėčiau pati valgyti tokio patiekalo, nes beveik visi ingredientai yra tokie kuriems aš alergiška arba man nepatinkantys. Bet nuotraukos nuostabios, brangioji!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hi Livia! Thank you very much for those lovely words :) Sorry, but I don't want to follow a blog which language I can't understand! Best wishes :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vaje, Aušrine, šis pyragas - tikras vegetaro išsigelbėjimas. Nuoširdžiausiai dėkoju, kad pasidalinai, nes velniškai trokštu išbandyti kažką naujo, tačiau tuo pat metu stengtis nepadegti virtuvės! :D
    ________________________________________
    http://dailydoseosl.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą