Graužikiška maniakė

Jei kada nuspręsit su manim užsukti į knygyną, dar kartą gerai šį sprendimą apgalvokit.

Į jį "užsukti" su manimi paprasčiausiai nepavyks, būsit priversti ten pasilikti mažiausiai porą valandų, dėl to sugaišit daug laiko ir dar visai galimas dalykas, kad neturėsit ką veikti, kai aš skyrius po skyrio skaitysiu įvairiausio plauko knygas.

Be to, dar nesiūlyčiau to daryti ir dėl finansinių dalykų - nebent būsit tikri mano piniginėje besiaučiančiais vėjais - mat išleisiu viską, ką turėsiu be jokios sąžinės graužaties. O vėliau turėsit mane vaišinti ledais ir kitais skanumynais, nes vieni valgyt nenorėsit, o aš juos būsiu išmainiusi į įdomias istorijas.

Dabar suprantu, kodėl taip retai lankausi knygynuose ir taip dažnai bibliotekose. Ir kodėl gi tos knygos tokios brangios? Ir kodėl jų TIEK DAUG ir TOKIŲ ĮDOMIŲ?

Kartais svarstau, kad gal labai neprasikalsčiau, jei radusi įdomią knygą perskaityčiau ją ten, kur stoviu - knygyne - vietoje jos pirkimo. Bet žinant tai, kad lėtai skaitau...

Pastebėjau ir tai, jog būnant kitų žmonių namuose mane labiausiai patraukia knygos. Jei tenka laukti, tikrai nespoksau į telefoną neva kažką tikrindama (trindama laiką), o žvilgsniu klaidžioju po spalvotus knygų viršelius ir skaitinėju jų aprašymus vis įtraukdama naujas knygas į savo didžiulį įdomių knygų sąrašą.

Vis dėlto skaitau per mažai. Ypač mokslo metais. Dažniausiai būna tūkstančiai kitų rūpesčių arba jaučiu tokį nuovargį, kad negaliu miego iškeisti į kelis puslapius įdomių istorijų.

Knygų pasaulis toks magiškas ir nuostabus, ak, vis tik taip džiaugiuosi mokėdama skaityti!

Paimk knygą į rankas,
Aušrinė.

Komentarai

  1. Oooo, kaip gera ir vėl skaityti tavo nuostabius įrašus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aaa, kaip gera vėl skaityti Tavo nuostabiai širdį glostančius komentarus!

      P.S. Laukiu Tavojo laiškučio :))

      Panaikinti
    2. Stengsiuosi kuo greičiau jį atrašyti, nes galimybę jį perskaityti turėjau tik vakar...

      Panaikinti
    3. Oo, tik vakar! Geras! Tu gi neskubėk, kartais ilgiau laukti dar įdomiau ;)

      Panaikinti
    4. Bet, kad man jau būtina išlieti susikaupusias emocijas ir mintis, nes jų tiek daaaaug!

      Panaikinti
  2. Būna ir man, kad iš knygyno ilgai neišlendu... Ten juk sukaupta šitiek knygų, kurios prašosi perskaitomos...
    Labai gražus įrašas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip taip! O aš juose lankausi retai, bet kai apsilankau, greitai manęs pamatyti nesitikėkit... Bet kai jau pamatysit, tai tik su švytinčiu veidu ir keliomis knygomis po pažastimi.
      Ačiū!

      Panaikinti
  3. Jeigu tenka pabūti akropolyje, dažnai vaikščiojimą po parduotuves mielai iškeičiu į kelių valandų pasivaikščiojimą po knygyną :) labai džiaugiuosi, kad yra sofutės, nes visada išsirenku kokią knygą ir ramiai sau atsisėdus pradedu ją skaityti, nors net nežinau, ar taip iš tikrųjų galima daryti, juk vis dėl to ten knygynas, kur žmonės paprastai eina knygų pirkti :D Iš tikrųjų, gaila, kad knygos tokios brangios, užtat šioj vietoj ir pasitarnauja biblioteka, kurios jau esu sena lankytoja... :)
    Manau su tavim į knygyną ar biblioteką užsukti būtų smagu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš Akropoly šiaip retai būnu, bet ir man patinka tas knygynas, smagu ant tų sofučių paskaitinėt :D Chi chi, o tas "smagu" baigtųsi mano komandavimais: "Paskaityk šitą! Ir.. šitą! Aprašymus! O tą gali ir daugiau. Kaaaaip įdomuu!!!" :D

      Panaikinti
  4. Aušrine, ne Tu viena neišlendi iš knygynų! Ateini, būna, ir nežinai nuo ko pradėti - viskas kvepia nauju spaustuvės kvapu, spindi viršeliai, vilioja..ech, kaip aš suprantu Tave!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą