Pypliai kietuoliai

Pasibaisėjau augančia karta. Rimtai.
Kas blogai su šiuolaikiniais vaikais? Gal tėvai jiems specialiai leidžia paaugliškus hormonus?
Kai nebegali ramiai praeiti pro septynmečius, tai jau šis tas blogo.
Apeini juos mažiausiai šimto metro spinduliu.

Pripažink, juk ir tu nejučiomis surauki antakius ar nuleidi lūpų kampučius žemyn, vos tik pamatai tą "madingąją šaiką" vaikučių, rankose besinešančių sidrą ir alų? Taip taip. Aš apie tai.
Man keista, kad tokie vaikai vis dar lankosi bibliotekose. Nes šiandien būtent tai ir mačiau iš jos išeidama - tris pypliukus dešimtmečius, kurie pamatę mane pradėjo atseit viliokliškai šypsotis ir mėtyti replikas: "Ei, gražuole, duok numeriuką", "Ne, geriau man - bučkį", "Einam į lovą". Juokingiausia, kad po paskutinio sakinio kitas pradėjo varyti, jog su juo aš tikrai niekur neisiu, bet toliau tiesiog praėjau ir nebegirdėjau, iki ko ta klaba išsivystė. Ir gerai.
Bet siaubas.
Aš vis dar esu tas vaikas (pusė vaiko, vis dėl to - pusė kojos jau suaugusiųjų pasauly), kuris baiminasi vyresniųjų ir stengiasi pro išstypusius paauglius praeiti kuo ramiau, tačiau jaučiu, kaip vyresniuosius pakeičia mažiukai, o anie jau nebe atrodo tokie baisūs kaip kad pastarieji... Suprantu - pasaulis yra, buvo ir visada bus dinamiškas, bet kartais jo pasikeitimai mane gąsdina... Ypač besikeičianti visuomenė bei dauguma mokslo laimėjimų, nes jie man paprasčiausiai asocijuojasi su radiacija ir panašiomis medžiagomis, o šių aš paniškai bijau. Nors norėčiau būti mokslininke. Moterų logika. Sveiki atvykę. Tie patys laimėjimai, genetiškai modifikuojamos medžiagos ir verčia mus mutuoti ir keistis. Dėl to man tai ir nepatinka.

Ir kodėl taip būtinai turi būti? Juk tokia aplinka visai nejauki ir nedraugiška. Savo vaikams niekad neleisiu tokiais tapti... Dabar supratau. Čia, ko gero, šuo ir pakastas. Tėvystėje. Kai gimdo dvylikametės, tai nėra ko stebėtis, kad ir vaikai tokie... Auklėjimo būdas, vertybės, aplinka, kurioje vaikas auga ir draugai - tai pagrindiniai vaiko elgesio ir suvokimo apie pasaulį formavimosi veiksniai. O į daugelį tėvų pažiūrėjus net šiurpas nukrato - koks "geras" pavyzdys vaikui - cigaretės rankose, alus po skvernu, netvarkingi rūbai, dvokas iš burnos ir rūbų, keiksmažodžiai, spjaudymas viešose vietose... Ech. Tikrai žinau, kad sau, savo pažįstamiems ir apskritai žmonėms, kurie man yra svarbūs, tokiais tapti neleisiu. Jokiu būdu. Noriu būti panaši į savo tėtį, o dar labiau - būti nuostabia mama. Žinau, tokia ir būsiu.
Visai kaip šitas youtuberis yra nuostabus tėtis:
Jis, jo dukros, jo mintys ir jo įrašai tokie įkvepiantys!!! Myliu šitą šeimą :))
Siūlau pažiūrėt jų vlogus, jei dar nematėt - jie labai faaaini.

Iki kito karto!
Jūsų Aušrinė :)

Komentarai

  1. Kaip man dažnai tenka tokių tarpe būt.. Nemalonu, nekultūringi žmonės. O šiaip, su sava kompanija kartais atsigerti sidro nematau kažko žiauriai tragiško, nes išbandyti reikia viską, bet nuolat rūkyti ir gerti įsivaizduojant, kad tai 'smagu' tai nekažką.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai taip, viskas suprantama. Bet būtent šį kart kalbu apie vaikučius... Negi sutinki, kad jiems "visko pabandyti" ir rankose laikyti sidrą irgi yra gerai?

      Panaikinti
  2. Pas mane kaiminysteje visa tokių dundukų šeima gyvena, kurioje net 5 vaikai, tad net neįmanoma ramiai kieme pabuti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jetau, Aušrine, kaip keistai gavosi. Jau kaip tik buvau pradėjusi įrašą panašia tema, nes šeštadieni apturėjau tokį "SMAGŲ" susidurimą su tokiais naglais snargliais (kitaip net liežuvis neapsiverčia jų vadinti), o dar ir praeitą savaitę vieną tokį sutikau... Žiauru darosi, kai pagalvoji, kad suskiu turi saugotis labiau nei vyresniųjų ir visi jau tai pradedam pastebėti... Kažkoks absurdo spektaklis...Ačiū už įrašą ir nepyk jei greitu metu pasirodys mano įrašas panašia tema, sakau, labai keistai gavosi, nes jau juodraščiuose turiu pradėjusi kažką keverzoti :D Ir, beje, laukiu laiškučio :p

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sakau, kad mes panašios :D Bet tikrai baisu, kas vyksta... Aišku, tokių dalykų nesulyginsi su pasaulio problemomis ar stichinėmis nelaimėmis, tačiau gyvent tokioje aplinkoje tarp tokių žmonių tikrai darosi nebemiela... Įdomu bus tavo įrašą paskaityt! Lauksiu :) O laiškutis jau keliauja! :D

      Panaikinti
  4. Pažįstamas vaizdas...
    Tas su piskiais ir besikabinėjimais...
    Ech. Visokių buvo visokių bus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neįsivaizduoji, kaip smarkiai tau pritariu! Dabartiniai vaikučiai net mane gąsdina (o man 20) - einu nuleidusi pro juos galvą, kad tik kokios replikos nenumestų. Nes vaikui atsikirtinėti nei šis, nei tas, o ir neauklėsiu aš jo gi gatvėj - ne mano vaikas, ne mano teisė jam kažką aiškinti. Bet tikrai pasibaisėti suspėju...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va aš irgi vis svarstau, kaip man geriau būtų elgtis: ar nekreipt dėmesio, ar vs tik kažką pasakyti, pamokyti? Nesutinku, kad tai yra ne mūsų reikalas... Tai yra MŪSŲ šalies vaikai mūsų visuomenė. Mes esam jos dalis. Todėl mums irgi turi būti svarbu ir manau, kad vis dėl to vertėtų kažką pasakyti - o gal susimąstys?.. Tik aišku, ir man baisu - ką gali žinot, ką jie sugalvos padaryti...

      Panaikinti
  6. Aš taip nepernešu tokių situacijų. Visada apsimetu 'didžia suaugusiąja' ir metu kokią repliką jiems. Kaip gali šitaip elgtis pirmoookai? :/ man kraupu. Devynmetis rašo veidaknygėje "jieškau merginos". Normalu čia? Kuo toliau, tuo labiau tikiu, kad galėčiau sieti savo ateitį su psichologija..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu tikrai siaubas. Dar ne tokių išsireiškimų soc. tinkluose būna... Matau ir visokių su lytiniais santykiais susijusių pasiūlymų, mažos mergaitės pačios "prašosi"... Tai c'mon, kas čia vyksta!!!??!
      O psichologija ir mane domina.. Svarstau galimybę ją studijuoti (nors norų ir galimybių ką man rinktis - milijonai :D).

      Panaikinti
  7. Ir man pažįstama situacija..
    kartais, kai einu į mokyklą, pamatau, kokį antrokėlį, su meilia šypsena veide, o paskui prasideda tokie žodeliai, kurių aš pati nesugebėčiau ištarti.. jau tie šiuolaikiniai vaikai `ant tiek` degradavę, kad man pačiai baisu. Aš pati save laikau vaiku, bet tikrai iki tiek nenusirisiu.
    Bet tai yra šlykštu.
    Fu.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą