All you need is food!

Sveeeiki :))
Pats laikas apsireikšti jūsų kompiuteriuose ir telefonuose - jau ilgiau kaip savaitę nerašiau! Bet ir taip visiems aišku, kaip ten būna su ta mokykla... Mokslo metų galas, atsiskaitymai, visokie reikalai. Džiaugiuosi beveik viską jau pabaigusi! Liko tik dvi savaitės praktikų (vaikščiosim visi po Kauną ir piešim pastatus; nežinau, džiaugtis ar liūdėt) ir - atostogooos!!! O per jas mano įrašų bus bent dvigubai daugiau.

Ir ką gi aš jums pasiūlysiu šį kartą? Ogi maistą! Ir ne bet kokį, o labai labai skanų. Jis pavadintas... kivių trupiniuočiu. Receptą radau Rositos blog'e. Tik šiek tiek jį pakeičiau, nes man, kaip visada, viskas išeina kitaip.

Ingredientai:
•6-8 kiviai (aš dėjau 10 ir jų buvo labaaai per daug)
•260g kvietinių miltų
•240g margarino
•150g rudojo cukraus
•1,5 v. š. krakmolo (krakmolo irgi geriau mažiau dėti)
•1-2 a. š. vanilinio cukraus

Kai kuriuos produktus padvigubinau, kai kuriuos sumažinau, bet man taip išėjo, kai pakeičiau migdolų miltus į kvietinius. O rezultatas - panašaus dydžio kaip ir Rositos ir labai skanus!

Darbo eiga:
1. Kivius supjaustykite trikampiais gabaliukais ir sumaišykite su krakmolu bei dviem-trim šaukštais rudojo cukraus.
2. Miltus sumaišykite su ruduoju bei vaniliniu cukrumi, o ant viršaus užtrakuokite arba pirštais sutrupinkite margariną (aš dariau antruoju būdu). Tuomet viską sumaišykite ir bemaišant darykite trupinius. Jei neišeina, tešla per daug lipni - įdėkite dar miltų.
3. Pusę trupinių masės suberkite į skardą, išklotą sviestiniu popieriumi, ant viršaus tolygiai paskirstykite kivius ir ant viršaus suberkite likusius trupinius. 
4. Įkaitinkite orkaitę iki 190C ir kepkite apie 40min. Maniškis kepė apie valandą ar pusantros. Svarbiausia, kad paruduotų viršus. Nors mano ir tai nelabai parudavo - mano orkaitė yra košmaras :D
5. Palaukite, kol atvės ir ragaukite! Atvėsęs jis žymiai skanesnis :)

Bon appetit!
~Aušrinė

Komentarai

  1. Atsakymai
    1. Hehe, nėr ko seilių varvint: griebk produktus ir - į gamybą!

      Panaikinti
  2. Mmmm... Būtinai kada pabandysiu :) Ir dar su kiviais! Pasaka!

    AtsakytiPanaikinti
  3. hm... taip užsimaniau dabar jo.. tačiau pati ketinu vėl kepti savus sausainius su šokolado gabaliukais - visuomet beprotiškai skanūs gaunas! ^^

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oo, tiksliai, dar yra toks dalykas kaip šokoladas.... Mm... Nors man, kai karšta, labiau šitas patinka trupiniuotis, jis toks gaivus :)) O šokoladas labai saldu.

      Panaikinti

Rašyti komentarą