TU gali labai daug


Šiandien atsibudau su ypatingai gera nuotaika - bent taip manau, nes nežinau, kaip kitaip paaiškinti mano begalinį troškimą pasaulį paversti geresne vieta gyvenimui. Mąsčiau apie tai, kur žmonės ritasi, nes tikrai pasaulyje vyksta visokių blogybių, kurias norint pamatyti tereikia atsidaryti interneto naršyklę, ir sumąsčiau, kad ne visur ir ne visi yra tokie blogi. Privalau pripažinti, kad mūsų visuomenė kuo toliau, tuo labiau keičiasi, ir ne visomis prasmėmis į gerą, bet juk ir tą keitimąsi galima pakeisti! Pasižiūrėkime iš vienos pusės: šiuo metu mūsų pasaulis labai sureikšmina seksą. Filmai - vien seksualinės scenos, jaunuoliai, neturintys kur dėtis dėl savo tariamų hormonų (seniau žmonės kažkaip su tuo susitvarkydavo), nėščios vienuolikmetės, prekyba žmonėmis ir seksualinis jų išnaudojimas... Na, suprantat esmę. Jau neminėsiu visų karų, konfliktų, teroristinių išpuolių, o kur dar badas, nedarbas, skurdas, ligos (dabar man opiausia problema atrodo seksualėjanti visuomenė - tai yra siaubas)... Blogumų labai daug. Žiauriai. Bet žiūrint iš kitos pusės, nemažai, gal net beveik tiek pat, yra ir gėrio! Ir to gėrio taip pat galima pamatyti internete - įvairios geros nuotaikos akcijos, yuotuberiai, padedantys žmonėms ir gerinantys pasaulį, straipsniai ir.t.t. Aišku, visi (noriu tikėti, kad visi) norėtume, jog to blogio iš viso nebūtų, bet tuoj pat kyla įvairių minčių, kaip antai "jei nebus blogio, tai nežinosim kas yra gėris", "visokių žmonių yra" ir pan., bet NE, žmonės, jei norim to blogio atsikratyti, reikia dėl to STENGTIS. Nesvarbu kaip, nesvarbu kur, svarbu bent kažką daryti ir bandyti keisti pasaulį.
Kodėl aš šiame įraše tiek daug kalbu apie internetą? Nes internetas yra viena galingiausių šių laikų informacijos skleidėjas, per internetą galima bendrauti, sužinoti, skatinti, įkvėpti ir skleisti žinias. Per internetą mes pamatome daug blogio ir gėrio. Ir visi, kurie skaito šį įrašą, naudojasi internetu, todėl aš rašau šį straipsnį, norėdama įkvėpti žmones daryti gera ir gerinti mus bei mus supančią aplinką. Mes galim daug, labai daug. NEBIJOKIT. Pasaulis gali būti geresnis. Ir visai nebūtina daryti didžiulių darbų, aukoti daugybės pinigų ar dar kažko, užtenka tiesiog pradėti nuo savęs. Taip, girdėjote šį žodžių junginį jau ne vieną kartą, bet tikrai - jei norite prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo, pradėkite tai daryti patys.:) Galbūt pradžiai užteks išmokti gražiai elgtis šeimoje (barniai ir nuolatinės rietenos tikrai nėra gražios šeimos simbolis), pagelbėti kaimynams ir draugams. Pradžioje viskas priklauso nuo mūsų pačių ir nuo mūsų įsitikinimų. Nuo suvokimo. Darydami gerus darbus, kad ir mažus, visi mes po truputį artėsim geresnio gyvenimo link.
Tik nebijokit!

Staiga užplūdus geroms mintims,
~Aušrinė :)

Komentarai

  1. Mes visada galim suselpti benamiui, priglausti benami gyvuna, pakelti ta pacia siuksle, rupintis aplinkosauga, bet toks vaizdas, kad tai paparasciausiai naudinga, zema. Is tiesu pasauli galima pakeisti i gera, bet ne visi nori. ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vis tiek tikiu, kad visi mes norim geresnio pasaulio! Gal taip ir nėra, bet man reikia tuo tikėti.. Tuo tikėdama galiu manyti, kad greitai mes tai ir pasieksim. Greičiau, nei spėsim save sunaikinti.
      "paprasčiausiai naudinga" :DD

      Panaikinti
  2. Geras tu žmogus, Aušrine :). Kupina optimizmo ir pozityvo, ko gero visame kame gebi įžvelgti gerąją pusę. Daugeliui yra ko iš tavęs pasimokyti, o tai padaryti puikiai padeda tavo reiškiamos mintys čia, paskaičiau ir panorau padaryti ką nors naudingo, būti kažkieno šypsenos priežastimi. :)Ačiū tau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O jetus, kaip smagu širdelei mano!!:)) Labai labai tu ačiū už tokį nuoširdų komentarą!(:

      Panaikinti

Rašyti komentarą