Mano ir Čikio TV

 Nuėjau į virtuvę, atsitūpiau prie pono ir ponios Čikevičių narvo ir atidengusi uždangalą paklausiau:
- Čiki, ką manai apie televizorių? Apie tą dėžę,-parodžiau pirštu jos link.-Taip taip.. Apie tą pačią, kuri skleidžia garsus ir įvairias, tau gal net ir suprantamas, bangas.
Jis peršoko nuo vienos šakelės ant kitos, arčiau manęs ir piktai sušnairavo. Atsistojo gynybine, ar tai kovos poza. Pasuko galvą į televizorių ir atsisukęs, prisiekiu, piktu žvilgsniu pažvelgė man į akis. Tai reiškė kažką panašaus į tai: Turbūt juokauji? Jis man priešas. P R I E Š A S. Trukdo man miegoti, bendrauti ir tiesiog ramiai būti. Galų gale, ten nieko įdomaus nerodo.
Tiesa, kažko panašaus ir tikėjausi. Juk televizorius įrengtas vos už kelių žingsnių nuo jo namų. Šiuo klausimu suprasčiau net ir papūgas. Jeigu mano kambaryje stovėtų televizorius, ir bent dvi valandas per parą kažkuris šeimos narys ateitų jo žiūrėti, neištverčiau. Mane tai siutintų. Taigi, su papūgomis kažkas panašaus..
Na ir iš tiesų, dažniausiai per jį rodo įvairias lėkštas ir bukinančias laidas. Daugumai jos net neįdomios. Nebent, aišku, žmogus per daug pripratęs prie įvairaus televizijos šlamšto. Bet tikrai nesuprantu tų, kurie savo laisvą laiką leidžia tai bereikšmei bukinančiai dėžei..
Aš nesu viena iš tų, kurie visiškai atsižadėjo televizoriaus. Per dieną jį įsijungiu daugiausiai pusvalandžiui(tikiuosi Jūsų akimis, kaip ir mano, tai yra mažai). Na, kartais, jei kažką įdomaus, ar kokį filmą rodo, žiūriu ilgiau.
Mano gitaros mokytojas(palikime jį anonimu), kaip pats sakė, net neturi televizoriaus. Prieš kažkiek laiko jį išmetė, ir sau laimingai gyvena. Akimirką nustebau tai išgirdusi, bet po tos akimirkos visiškai jį supratau. Protingas žmogus, ką?

Tai va mano išpuolis televizijai:
Mažiau kvailų ir beverčių laidų, kurios skirtos tik pramogai(aišku, kad linksmiau būtų galima palikt kelias pačias geriausias. Bet nebent tas, kurios tikrai įdomios ir kažko vertos). Daugiau normalių laidų, iš kurių galima kažką sužinoti(tiesą) ir kurios nemuilintų smegenų. Ir galų gale, nedėkit kvailų filmų !! Ko jau ko, bet visokių amerikietiškų nesąmonių pakęsti negaliu. Geriau kokias tikrai geras komedijas, rimtus filmus ir bent su mintimi, o ne "iš lempos". Kokia prasmė žiūrėti, pavyzdžiui, "The Johnson Family Vacation / Džonsonų šeimos Atostogos"? Visiška nesąmonė. Na, tarkim, "Didžiosios motušės namai" dar toks linksmas.. Galima žiūrėti ir visai įdomu. Nors yra kvailų vietų.

Na, manau, supratot, ką norėjau pasakyti :)

P.S. Kažkaip su kiekvienu įrašu skatinu kažką daryti, arba kažko ne.

Komentarai

  1. Tu tiesiog aptari svarbius dalykus ir skatini apie tai pagalvoti. Manau, kad tai puiku!
    Pati televizoriaus visiškai nežiūriu. Na, gerai, ne visiškai, tačiau tas 30 minučių skiriu per savaitę. Ir tai, simpsonams.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na taip, bet kažkaip iš šalies į save žiūrėdama manau, kad kurpdama tokius įrašus atrodau per rimta :) O gal čia kaip tik pliusas..? Bet kokiu atveju linksma esu kasdienybėj, rimta - internete :)
    Šaunu, kad tiek mažai laiko leidi prie tos niekam tikusios dėžės. Ir tikrai, juk dažniausiai ten lyg ir nieko įdomaus..Ar ne ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aišku, kad ne.
    Bet kita vertus, mes LABAI ilgai prabūname prie kompiuterio. O tai taip pat blogybė. Tik vieną blogybę keičiame kita.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą