Nuostabiapyragis (su džemu)

Cha, nesitikėjot? Du įrašai per dieną - netikėta staigmena!
Kai jau pasigaunu įkvėpimą, tai pasigaunu... Noriu rašyti ir rašyti pačiomis įvairiausiomis temomis!

Šiame įraše išvysit rugsėjo pirmajai skirtą pyragą - kur jau pyragą, tiesiog nuostabiapyragį - kuris puikiai tiks pavaišinti seniai matytus klasiokus ir mokytojus. (Nors maniškis, atrodo, iki rytojaus neištemps (chi chi).

Ingredientai:
• 2 kiaušiniai
• 3 šaukštai grietinės
• 100g cukraus
• 150g sviesto
• žiupsnelis druskos
• 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
• 400 g miltų
• džemas/uogienė
• vanilinis cukrus

Išlydykite sviestą ir palaukite, kol jis atvės. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir toliau plakant supilkite sviestą. Į tą pačią masę įdėkite grietinę ir druską, suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus ir gerai užminkykite tešlą.
Tešlą padalinkite į dvi dalis - vieną didesnę, kitą mažesnę - ir įdėkite į šaldiklį. Mano šaldiklyje trūko vietos, tad viską įdėjau į šaldytuvą ir tešla nesustingo, bet šiaip ne taip išsiverčiau ir su nesustingusia tešla.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į apskritą, maždaug 24 cm skersmens indą įtarkuokite didesnę dalį tešlos (manoji buvo nesustingusi, tai aš ją padengiau beveik centimetro pločio sluoksniu) ir ją išlyginkite. Kepkite orkaitėje 15 minučių, o po to pertepkite visą paviršių džemu (aš dėjau močiutės serbentų bei spanguolių uogienes) ir užtarkuokite likusią tešlą (aš ją suplėšiau gabaliukais). Kepkite dar 25 minutes, kol viršus gražiai apskrus.
Iškepusį pyragą apibarstykite vaniliniu cukrumi ar cukraus pudrą ir...
Vuolia!

Bon appetit!
Aušrinė ♥

Komentarai

  1. Ačiū,mieloji, už nuostabius receptus. :) Rudeniui, tai puiki mintis.
    _______________________
    http://rytmeciorasa.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmmm, seilė tįsta vien žiūrint :D
    Greičiau baigtųsi remontai-vėl turėtume orkaitę ir jau žinau koks bus pirmasis kepinys ;D
    Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aaa, tikrai, tegu greičiau jie baigiasi!!:)
      Nėra už ką, svarbu, gamink ir džiaukis!

      Panaikinti
  3. Labai dievinu tokius pyragus - gal todėl, kad primena vaikystę (kažką panašaus kepdavo mama), o gal papraščiausiai dėl žiauriai tobulo skonio :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveika! :) kviečiu užsukti į naujai susikūrusį tinklaraštį! lafille-verte.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą