I can feel the Summer

Ahoy!
Per pastarąsias dvi savaites mano galvelėje ūžte ūžė tiek daug naujų įrašų temų, kad net negaliu suskaičiuoti ant savo pirštų, bet tų idėjų tik daugėja ir daugėja, o laikas rašymui senka kaip seklus upelis karštą dieną. Tarp išvykų tarpas nedidesnis kaip trys dienos - kiekvieną savaitę kažkur išvažiuoju, kažką gero nuveikiu, kažkuo susidomiu ir kažką veikiu. Būtent dėl to prisikaupė tiek daug įspūdžių, kuriais jau retai ir su dienoraščiu pasidalinu, nėra ką ir kalbėti apie Aguonų laukus.
Šį kartą pasistengsiu greitai parodyti bei papasakoti įsimintiniausius nuotykius - jie nori kažkur nutūpti ir palikti savo antspaudą... Tebūnie ta vieta internetas - geriausias šiuolaikinio žmogaus draugas! :D

Kartais pasinerdavau į savo mintis ir stebėdavau gyvenimą viena - važinėdavau dviračiu po mišką, miestą bei panemunės šilą,
ir grįždavau vakare, stebėdama nuostabių formų debesis.
Paskutinę birželio savaitę, kaip jau rašiau seniau, praleidau pas močiutę, ir mes net du kartus nuvykom į Latviją. Pirmąją kelionę jau aprašiau, o štai čia - nuotraukos iš antrosios...

Rundalės dvaras ir ant jo įsikūrusi gandrų šeimyna,
nuostabusis sodas,
 neapsieisime be selfio,
batai, kurių kiekvienas tinka tiek kairei, tiek dešinei kojai,
 rožyno pusė,
 ir sutikta vieniša aguona.
Tą pačią savaitę spėjau apsilankyti dar ir Biržų pilyje bei karstinių reiškinių zonoje.

Biržų pilis,
 Širvėnos ežeras ir ilgiausias Lietuvoje pėsčiųjų tiltas,
vienas iš daugybės sutiktų gandrų,

Karvės ola.
Vasarą jokiu būdu nenoriu atsiriboti nuo piešimo - nors jis mane lydėjo visus metus, bet piešti, tapyti, lieti mėgstu taip pat, kaip ir seniau!
Taigi, spėjau pripiešti eskizų, porą darbų su guašu ir nutapiau močiutės virtuvės spintelę:
Be to, manęs laukia dar vienas rimtesnis projektas - ateinančiomis dienomis piešiu sieną sesių kambaryje, pas tėtį. Jau sugalvojau, ką būtent vaizduosiu :)) O jums teks palaukti!

Pirmąją šio mėnesio dieną su mama išsiruošiau į Dubravos rezervatinį taką per pelkę. Važiuojant pradėjo smarkiai lyti, bet kai nusigavom iki tako pradžios, lietus liovėsi ir atsivėrė nuostabūs, lietaus lašeliais nukloti vaizdai.
Iš po skėčio,
nuženk nuo tako ir prasmegsi,
atsispindinti siela,
ir grįžtant aptiktas įdomus vaizdelis: surūdijusių bėgių fone beplaukiantis prabangus laivelis, kuris, matyt, prasilenkė su savo tikslu - apšviestu miško ruoželiu.
Be to dar pradėjau daryti herbariumą. Kol kas augalų turiu nedaug ir vis nepagalvoju, kad reiktų jų prisiskinti, kai kur nors nuvažiuoju, bet pamažu puslapiai pildosi.:)

Agounos,
  smilgos ir ramunės,
bei džiūstantys lapai.
Galiausiai - man labiausiai patikę sodo vaizdai. Nuostabios gėlės, priešaudrinė būsena, gaivuma. Mm...

Gležna ir trapi,
 ieškantysis,
ką reiškia būti išskirtiniu.
Kam įdomu dėl paskutinės kelionės, kurioje turėjo būti mano buvęs vaikinas - taip, važiavau ir buvo labai labai smagu! Tik to vaikino ten nebuvo - nežinau, gerai tai ar ne. Visai norėjau su juo pasikalbėti :)) Dėl šio dalyko baisiai nustebau, nes net į galvą nebuvo atėjusi tokia mintis, kad jis gali ir nepasirodyti - vis tik išvyką organizavo jo tėvai, mat ta kelionė iš mano pamotės darbo ir to vaikino tėtis - mano pamotės viršininkas.
Už tai buvo dvi mano amžiaus merginos, tik nelabai fainos :/ Ir dar tarpusavy pažįstamos - geros draugės bei klasiokės. Tai aš daugeliu atveju buvau kaip šuniui penkta koja, bet laiką leidau ne tik su jomis, todėl nuveikiau nemažai smagių dalykų! :)

Ir pagaliau atšilo orai... Nors karščio negaliu pakęsti, bet kokia gi vasara be +30°C?? Pagaliau prisimaudžiau, prisipliuškenau, nors vanduo dar šaltas, bet man buvo pats tas! Nebuvo net kada fotografuoti :D Nors dabar gailiuosi - kiek daug gražių kadrų mačiau!... Ai, jau antras kartas kaip vykstu į tą kelionę ir abu kartus neišsitraukiu fotoaparato, nors pamatau tokių nerealių vaizdų. Gal taip ir tegu lieka. Viskas įrašyta mano atmintyje.

Ką gero veikiate jūs? Kaip vasarėlė? Ar jus palepina saulės spinduliai? :>
Gero vėjo,
Adios!

P.S. Vėl toks įvykių kratinukas išėjo.:D Neorganizuotas, padrikas, be jokios idėjos, alsuojantis nuoširdumu. Labaaai tikiuosi, kad jums patiks!

Komentarai

  1. Nuotraukos kaip visada tavo labai gražios ir meniškos, o pats įrašas labai įdomus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Blemba, gera ta tavo vasara. Apie nuotraukas net nekalbu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tu labai daug keliauji!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei penėsim mūsų visų ydą - lyginimą, tai ne tiek aš daug ir keliauju...:) Bet tai yra veikla, kuri man labai patinka!

      Panaikinti

Rašyti komentarą