Lietuva - (jos didenybės) fizikos šalis

Rimtai. Nors dauguma moksleivių skundžiasi, kad nieko joje nesupranta (na, iš tiesų taip ir yra), bet kai pasižiūri, kiek daug yra ir ją suprantančių! Penktadienį supratau, kad tiesos tame yra. Mat buvo paskutinė diena mokykloje, ir, aišku, dauguma klasių rašė fizikos kontrolinius. Mano klasė - ne išimtis. Tai va. Aš buvau nepasiruošusi, galvojau, kad klasiokai jau buvo parašę tą kontrą praeitą dieną (aš sirgau), bet, turėjau rašyti kartu su visais. Ir žinot ką? Viską parašiau! Buvo trys sąvokos ir du uždaviniai. Susikaupti velniškai sunku, nes prieš fiziką visi keitėmės dovanomis, sveikinom vieni kitus, buvom nuostabiai gerai nusiteikę. O tada atėjo fizika... Visi verkė, kad tik nereikėtų rašyti. Of course, fizika yra fizika. Kur tik bepasisuksi. O mūsų tas fizikas dar toks..:DD Tai va. Panikavau, bet viską parašiau. Sąvokos - easy peasy, o uždaviniai.. Vieną šiaip ne taip išsprendžiau, o kitą perskaičiau tik nuskambėjus skambučiui. Tada spoksojau į jį, vis skaičiau iš naujo ir iš naujo, niekaip nesupratau, kaip pritaikyti turimas žinias, kad jį išspręsčiau. Bet pasiryžau. Todėl, net nežinodama tikslaus sprendimo būdo, pasilikau klasėje ir sprendžiau. O mokytojas vis blaškė, apie visokias olimpiadas šnekėjo, galiausiai atėjo pažiūrėti, ką į tą netvarkingai skaičiais prirašinėtą lapuką rašinėju. Mane nervas paėmė, žinot, kai kas nors skaito, ką rašai, o tu baiminiesi, kad ten kokių nors nesąmonių nepriveltum... Bet išsprendžiau! Nežinau, ar gerai, bet vis dėl to. Buvau nuostabios nuotaikos. Ir ta nuotaika dar pakilo, kai išleido iš paskutinės pamokos.
 Po to važiuoju autobusu ir nugirstu, kaip kažkoks vaikinas kalba apie fiziką. Sako, kad jam įdomu, kad supranta. Prisimenu daugumą kitų lietuvių su puikiomis fizikos žiniomis. Dar viena bloggerė rašė, kad jai irgi patinka (http://sningamelynem.blogspot.com/). Regimantas Adomaitis, aktorius, irgi baigęs fiziką (buvau filharmonijoje, džiazo vakare su juo). Tai nesakykit, mielieji, jog lietuviai nesupranta tokių mokslų kaip fizika ir matematika! Mes viską puikiai mokam!

Fizikos dėsnis: nėra neįmanomų dalykų. :DDD Mūsų mielojo fiziko išmyslas. Bet teisingas.


Su atostogomis, moksleiviai!!! Pagaliau sulaukėm!
Ir su Kalėdomis (jau už dviejų dienų!!!)!! :))

~Aušrinė :3

P.S. Turiu tikslą: iki Naujų Metų pasiekti 5-ajį tūkstantį peržiūrų skaičiaus :)
P.P.S. Užsukit į Ba-na-na!! Naujas įrašas: http://iausiosdrauges.blogspot.com/ . Viskas, ką turit žinoti apie muziką :D Baisiai ilgas įrašas, bet baisiai ilgai nieko naujo nekėlėm. Atsipirkom.

Komentarai