Laimė?

Pasaulis keistas. Toks ekscentriškas. Viskas, ką mes darome, kaip kalbame - kaip tai "susikūrė"? Kodėl mes gebame įrodyti arba paaiškinti vienokį ar kitokį dalyką, o tos minties, už ko visa tai, kas vyksta - ne? Šia tema galima pateikti begales klausimų. Baugu apie tai rašyti...

Taip. Įžanga yra. Keista kažkokia. Lyg yra mintis, lyg nėra. O gal tai net ir ne įžanga ar dar balažin kas. Tiesiog šiaip prie įrašo. Mintys, žodžiu tariant.

O parašyti iš tiesų noriu apie laimę. Laimingumą. Tema turbūt kiekvienam žmogui aktuali... Gi visi norim būti laimingi, argi ne taip? :)

Kodėl žmonės, netekę kojų, rankų ar kitų kūno dalių, negirdintys, nematantys yra laimingesni už sveikuosius? Nes jie suvokia, ką prarado, kad tai nelabai vertino ir kad dabar dar vis gali vertinti tai, ką tebeturi. Tik kažko netekę suprantame, kaip tai turėjome vertinti.
Turbūt kiekvienas buvome patyrę šį jausmą nors trumpam laiko tarpui. Pavyzdžiui aš du kartus "sėdėjau" gipse. Vieną kartą ranka gydyti reikėjo, kitą - koja. O su gipsu gi negalėjau judinti kojos, bėgioti ir normaliai vaikščioti, daryti mankštos bei sportuoti. Tada supratau, kad kojas reikia labai vertinti. Aišku, dabar praėjo jau daug laiko, ir aš beveik pamiršau tai. Bet stengiuosi prisiminti ir tiesiog džiaugtis gyvenimu, džiaugtis, kad esu sveika, kad turiu kojas ir galiu vaikščioti/bėgioti. Reikia džiaugtis gyvenimu! Viskas turi gerąsias puses. Sunkiu momentu sunku jas įžvelgti, bet reikia bent jau pabandyti. Tai padeda.. Galų gale ir tos nesėkmės - išsiliūdi, pergalvoji ir praeina.
Eeech, žmonės, džiaukimės gyvenimu! 

Iš tiesų tai dėl tiek daug dalykų galime būti laimingi...
Faktas, kad dovanodamas dovanas kitiems jautiesi žymiai laimingesnis nei jas gaudamas. Apie šitai buvo atliktas tyrimas. Bet į tai nesigilinsiu.:) Tiesiog jei norit pasijusti laimingesni - padovanokit kam nors kad ir mažą, mielą dovanėlę ir stebėkite to žmogaus džiaugsmą, kuris jus sušildys ir padvigubins jūsų laimę. Tai padeda :)

Taipogi geriau leisti pinigus ne daiktams, o patirtims. T.y. kelionėms, ekskursijoms ir pan. Nes daiktai lūžta, atsibosta, tampa nebemadingi, nusidėvi, nusitrina, o visokios išvykos ir nuotykiai nuolat pakelia nuotaiką vos pagalvojus. Be to, patirtis. Iš serijos "Aš buvau ten... O aš ten".

Bendravimas su žmonėmis. Ne visi yra socialūs, ne visi mėgsta gerą kompaniją, bet su žmonėmis bendrauti reikia. Visa diena pasidaro geresnė jeigu maloniai pakalbate su bibliotekininke ar kažkoks nepažįstamasis jums pagelbėja.

Juk tiek daug būdų, kaip būti laimingu!! Šimtus, tūkstančius prirašyti galima..:)
Džiaukitės!!!!!!:)

Nuostabiai nusiteikusi(ne namų darbų atžvilgiu),
~Aušrinė.

(Ir čia ne į temą liūdna daina)

Komentarai

Rašyti komentarą