Lietuviška muzika, arba mes turim tiek daug gero

Šį vakarą svarsčiau, kaip praleisti likusią dienos dalį -
 rinkausi iš filmo žiūrėjimo, youtube naršymo, knygos skaitymo, laiško rašymo ir tiesiog mąstymo. Nežinau kodėl, bet viskas išėjo taip, jog dabar klausausi lietuviškos muzikos ir vis labiau suprantu, kiek daug nuostabių atlikėjų mes turime! Ir kodėl lietuviai sako, jog lietuviška muzika nieko verta? O dar kai tokios išvados padaromos išgirdus vos kelis atlikėjus ar dainas.. Dievinu tikrą, gerą muziką, o ypač jei ji - lietuviška. Nes vis gi, tai mano kalba, o aš myliu savo kalbą ir šalį. Kai pamatau kažką nuostabaus, sukurtą lietuvių - dar labiau didžiuojuosi savo gimtine.
Tiems, kurie netiki, jog lietuviai gali kurti gerą muziką:

  Pirma daina, kuri mane pravirkdė, buvo Jurgos Šeduikytės "Nebijok". O ašaros ėmė riedėti skruostais todėl, kad prisiminiau savo vaikystę.. Mama klausydavo jos dainų, kai buvau mažytė ir dar dabar aš puikiai prisimenu begales akimirkų, nuo kurių neatsiejamos jos dainos.
~~~
  Kitas nuostabus atlikėjas - Andrius Mamontovas. Su jo muzika aš užaugau. Dar vis tebeaugu. A. Mamontovo muziką dažnai girdėjau tėčio dėka. Pirmą kartą (kiek atsimenu) jo dainą išgirdau važiuojant pas senelius. Kelionėse tėtis visad leisdavo muziką. Ir man taip patiko viena Andriaus daina, jog, nežinodama jos pavadinimo, bandžiau ją apibūdinti įvairiais žodžiais ir veiksmais (kas buvo labai sudėtinga, dar dabar nežinau tos dainos pavadinimo) ir prašiau tėčio paleisti dar kartą.
Taigi, galiu teigti, jog užaugau su šių dviejų atlikėjų muzika. 
~~~
  Praeitais metais atradau Domanto Razausko kūrybą. Praėjo metai, o vis dar negaliu atsiklausyti jo dainų, nei viena neatsibosta. O be to, tuo metu, kai klausiau jo dainų, išgyvenau liūdną gyvenimo etapą.. Tad jo muzika man labai labai padėjo.
(kažkodėl bloggeris neranda "Lietaus kambarys" dainos; čia visas albumas)
~~~
  Toliau - Bjelle ir Peru. Prieš tris-du metus buvau be galo ja susižavėjusi (ja - Raminta). Mane užbūrė jos balsas, dainos, viskas.. Ir net nežinau kodėl. Man atrodo, jog labai gerai ją pažįstu, nors žinau tik jos vardą.
~~~
  Dar viena nuostabi atlikėja - Ieva Narkutė (Jieva). Nors jos muzika taip labai nesižaviu, bet dainos iš tiesų gražios.. Iš tiesų. 
~~~
  Liūdni slibinai - jų kūrybos pradėjau klausytis pernai. Iki tol nelabai domėjausi. Bet atradimu džiaugiuosi, nes jie irgi nuostabūs! Turiu omeny - savotiški, įdomūs, muzika kitokia, kažkuo traukianti... Kaip ir visi geri Lietuvos dainininkai! Jie turi kažką tokio... O be to, grupėje yra D. Vaitiekūnas, kuris man taip patinka! Na, kaip žmogus, kaip linksmas, nuotaikingas, įdomus žmogus! Aišku, aš jo nepažįstu, bet iš visko, ką apie jį žinau, esu susidariusi būtent tokią nuomonę.:)
(vėl bloggeris nenori rasti dainos, kurią noriu įkelti :D paieškokit: Liūdni slibinai - Nežinau)
~~~
  Vytautas V. Landsbergis - ir rašytojas(vaikų), ir poetas. Ak, kai buvau maža, dievindavau jo parašytą ir įgarsintą pasaką apie pelytę Zitą!.. Tiek istorija, tiek dainos, tiek jo balsas, viskas, sudarė labai gražią bendrą visumą ir dar dabar retkarčiais pasiklausau tos pasakos :)
~~~

Na štai, kaip ir pagrindiniai žmonės, kuriais aš žaviuosi ar žavėjausi, kurie yra iš ties nuostabūs dainininkai ir, be abejo, nuostabūs žmonės. Kokie lietuvių dainininkai labiausiai žavi jus?

Nepamirškite šypsotis,
~Aušrinė :)

Komentarai

  1. Taip, tikrai ne visa Lietuvos žvaigždučių gausybė dainuoja/muzikuoja krūtine. ASmeniškai man, Mamontovas išvis yra gėris.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man jo muzika absoliučiai yra viskas: kokia bebūtų nuotaika, rasi nors vieną A. Mamontovo dainą, kuri tai nuotaikai tiks :))

      Panaikinti
  2. Kokie faini tie JAMin!!!!:) Ir Markas Palubenka!! Ir Pilnatys, ir Baltasis Kiras! Ačiū tau, kaip gera žinoti dar daugiau fainai grojančių/dainuojančių lietuvių :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. "Nebijok" yra tobula daina! Man ji be galo patinka, ir prisiminimų yra... O dėl kitų atlikėjų irgi pritariu - jie nuostabūs! Manau, Lietuva turi kuo didžiuotis... Tik aš manau Mikutavičių pridėčiau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai turi! Tereikia mokėti ne tik blogus dalykus įžvelgti, o ir gerų pro akis nepraleisti..;) Aha, galvojau ir apie Mikutavičių parašyti, tik neturi jis man tokios didelės reikšmės, kaip išvardintieji :)

      Panaikinti
  4. Smagu, jog kažkas gėrį mato ne tik angliškose ar rusiškose dainose. :) Pati dažnai klausau ir angliškų, bet grojarašty turiu ir gana daug lietuviškos muzikos. Paieškojus jos yra tiek daaaaug. Pastaruoju metu visiškai pasinešiau ant Jazzu & Leon Somov kūrinių. Gėris visiškas. TOBULA.

    Netyčia užmačiau tavo blogą ir stebiuosi, kaip neįtraukiau į mėgstamų sąrašą! Taisau savo klaidą ir tampu ištikima skaitytoja. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, taip! Iš tiesų labai daug, tik reikia paieškoti :) O Jazzu & Leon Somov tikrai geri :o :3

      Ačiū, net neįsivaizduoji, kaip malonu!!:) Aš tavąjį skaitau nuolat ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą